SEJARAH SAKANJABEEN
Minuman "Sakanjabeen" sangat popular digunakan oleh tokoh-tokoh
perubatan terdahulu seperti Ibnu Sina, Ibnu Al-Qayyim dan Hipocrates
untuk penjagaan kesihatan dan merawat pelbagai jenis penyakit.
Sakanjabeen berasal dari dua perkataan Parsi iaitu "Sirka" (cuka) dan
"Ankabin" (madu).
CARA PENGAMBILAN
Sakanjabeen ini boleh diambil 1 sudu besar pada waktu pagi dan petang
sebelum makan. Kesan dan tidakbalasnya boleh dirasai pada sistem dan
tubuh badan seawal 3 hari. Untuk kesan lebih cepat disyorkan pengambilan
secara konsisten selama 30 hari dan perbanyakkan minum air kosong.
PENYELIDIKAN
Sakanjabeen telah menjalani kajian terperinci menggunakan teknologi
terkini yang dapat menghilangkan bau yang tidak enak dari bawang putih
dan halia serta rasa tajam dan masam dari cuka.
KANDUNGAN
Khal (Cuka Kurma), Cuka Lemon, Cuka Epal, Cuka Delima, Ekstrak Halia,
Kurma, Ekstrak Bawang Putih, Madu Asli, Minyak Habbatussauda' dan White
Kidney Bean |
No comments:
Post a Comment